Edullisin laina kevään hankintoihin? Katso kuinka toimia

Keväisin menot saattavat nousta yllättäen ja henkilökohtainen budjetti voi karata käsistä. Syitä voi olla monia, kuten lomamatkat ja kalliit hankinnat. Eri kysymys onkin sitten, kenellä meistä on oikeasti aktiivisesti käytössä minkäänlaista omaan henkilökohtaista budjettia, vai onko ostaminen ja tilaaminen aina sen hetken mukaan toimintaa…

Menoja kattamaan otetut osamaksut ja luottokortit tulevat nopeasti kalliiksi korkeiden korkojen takia. Velasta eroon pääsy hidastuu, kun kuukausierä ei juurikaan lyhennä lainan määrää.

Edessä olevia hankintoja on usein viisaampaa rahoittaa omaan talouteen sopivalla kulutusluotolla. Lainan kilpailutat helposti osoitteessa Rahalaitos.fi. Kilpailuttamalla lainan varmistat, että lainasi korko ja kuukausierä sopivat omaan budjettiisi.

Kolme syytä kilpailuttaa lainat:

  1. Saat useita lainatarjouksia
  2. Saat todennäköisesti paremman koron lainaasi
  3. Kuukausimaksusi voivat pienentyä

Rahalaitos.fi palvelee myös, mikäli olet jo aikaisemmin tehnyt hankintoja, joita varten olet ottanut lainaa. Me kilpailutamme ja yhdistämme jo olemassa olevat lainasi, ja voit saada pienemmän koron, sekä välttää ylimääräiset tilinhoitomaksut.

Kilpailuttaminen kuuluu arkeen

Moni asia on muuttunut digitalisaation myötä, ja yksi niistä on kilpailuttaminen. Voimme entistä vaivattomammin ja nopeammi kilpailuttaa tänä päivänä niin lainamme, kuin esimerkiksi vakuutuksemme ja sähkömme. Ennen se kaikki vaati eri toimistoissa käymistä, mutta digitaalion tultua, voimme tehdä sen kaikki erilaisten digitaalisten palveluiden ja alustojen kautta, useimmiten vain menemällä jollekin nettisivulle ja tekemällä hakemuksen, täyttämälllä lomakkeen. Yleensä näiden lomakkeiden täyttö ei vielä ole tilaus, mutta vastauksena saat useasti todella nopeasti eri palvelun tarjoajien tarjoukset – ja saat sitten itse valita, kenet otat uudeksi toimittajaksi. Jos et ole kilpailuttanut käyttämiäsi palveluita vuosiin, muutaman minuutin käyttämien voi tuottaa jopa satoja euroja säästöjä per vuosi. Kokeile.

Oman talouden tasapaino

Oman talouden tasapainoittelu voi olla välillä vaikeaa. Meistä jokainen on oman elämänsä eri vaiheissa huomannut, että kyse ei välttämättä ole siitä, kuinka paljon ansaitset, vaan kuinka paljon kulutat ja miten elät. Omat elämäntavat ja rahankäyttö muuttuvat omien elämäntilanteiden mukaan, mutta pysähdymmekö itse tarkastelemaan sitä omaa rahankäyttöämme. Voimme huomaamattamme ostaa sieltä sen täältä kaikkea kivaa, ja vähitellen huomata että maksamme yli kymmentä eri pientä osamaksua joka kuukausi – ja ne kaikki vois maksaa kerralla, yhdistämälle ne yhdeksi. Tuo vain esimerkkinä siitä, mihin helppous verkkokaupoissa voi meidät johtaa. Koska sinä olet viimeksi katsellut tarkemmin omia kulutustapojasi, ja olisiko kenties niissä jotain muutettavaa?

Sijoittamisen ensiaskeleet

Entä olisiko se oman säästämisen malli löydettävissä sijoittamisen kautta? Nyt 2020-luvulla meillä kaikilla on todella paljon erilaisia mahdollisuuksia sijoittamiseen digitaalisten välineiden ja alustojen kautta, mutta nyt entisestään pitää jokaisen muistaa miettiä jokaista tekemäänsä sijoituspäätöstä tarkasti. Tämä koska sijoittaminen ei ole koskaan aiemmin ollut näin helppoa, ja monet sijoituskohteista ovat kuin sijoittaisi rahapeleihin, täyttä onnea. Oletko sinä ottanut ensiaskeleesi sijoitusmarkkinoilla, vai oletko jo asiantuntija omalla alallasi. Toisaalta taas, jos et ole vielä edes aloittanut, kannattaa tutustua ajan kanssa erilaisiin vaihtoehtoihin, ja sitten myös kysyä toisilta sijoittajilta apua, neuvoja – kysyminen ei ole tyhmyyden merkki, vaan viisauden.

Vastaa