Improbaple sanoo voivansa saavuttaa kannattavuuden vuonna 2022 vahvistettuaan uuden yli 3 miljardin dollarin arvostuksen

Lontoossa toimiva metaversumialusta Improbable on kerännyt uuden 100 miljoonan dollarin sijoituskierroksen, jota johtaa brittiläinen lohkoketjuyhtiö Elrond, yli 3 miljardin dollarin arvolla, ja sanoo pyrkivänsä kannattavuuteen tämän vuoden loppuun mennessä.

Financial Timesissa ensimmäisenä raportoidun varainkeruuuutisen vahvisti maanantaina EpätodenImprobablen toimitusjohtaja Herman Narula yhtiön online-strategiapäivässä.

[Korotus] johtuu näkemästämme vahvasta taloudellisesta tuloksesta ja melkoisesta poikkeamasta markkinoilla, joilla useimmat yritykset tekevät laskusuhdanteita, joten olemme todella tyytyväisiä siihen.

Herman Narula
Improbable keräsi Softbankilta 500 miljoonaa puntaa vuonna 2017, mikä oli tuolloin kaikkien aikojen suurin sijoitus brittiläiseen teknologiayritykseen.

Yhtiö menetti viime vuonna yli 150 miljoonaa puntaa

Improbablen M2-metaverse-alustan lyhyen demon lisäksi strategia sisälsi kurkistuksen yrityksen talouteen. Talousjohtaja Dan Odell esitteli dioja, jotka osoittavat tulojen kasvavan 19 miljoonasta punnasta vuonna 2020 30 miljoonaan puntaan vuonna 2021, mutta osoittavat myös tappioiden kasvavan 118 miljoonasta punnasta 152 miljoonaan puntaan samana ajanjaksona.

Improbable on aiemmin pitänyt näitä tappioita ”tuottamattomina varoina”, viittaus videopeleihin, joita se yritti kehittää yksin, mutta ei koskaan päässyt vauhtiin.

Odell sanoi, että vuosi 2022 oli merkinnyt käännekohtaa yritykselle sen jälkeen, kun Improbable siirsi painopisteensä metaversumialustansa, joka tunnetaan nimellä Morpheus, kehittämiseen.

Tämä ”uudelleenkäsittely” sisälsi Improbablen toiminnan sulkemisen Kiinassa ja kahden pelinkehitysstudion myynnin.

Odell kertoi, että yhtiö ennustaa liikevaihdon kasvua 2,5-3-kertaiseksi vuonna 2022 ja tavoittelee kannattavuutta vuoden loppuun mennessä.

Se ei ole vain metaversumi-kiinnostuksen nousu, joka on saanut tuulen Improbablen purjeisiin. Odell vihjasi myös puolustusalalla tulevista suurista sopimuksista, jotka liittyvät yhtiön ”synteettisen ympäristön” simulaattoriin Skyral, jota Ison-Britannian puolustusministeriö käyttää taistelukentän suunnittelussa.

Odotamme voivamme ilmoittaa merkittävistä monivuotisista sopimusvoitoista puolustuksessa pian.

Dan Odell

Vastaa