Kempower Oyj sijoituskohteeksiko – mistä on kyse

Kempower Oyj on suomalainen sähköajoneuvojen (EV) pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja, joka pyrkii nopeaan kasvuun. He suunnittelevat, valmistavat ja myyvät suoravirta (DC) pikalatauslaitteita, ratkaisuja ja palveluita EV:ille, kuten henkilö- ja kaupallisille ajoneuvoille, liikkuvalla maatalouskoneistolla ja sähköisillä merialuksilla ja veneillä. Yrityksen tuotekehitys ja tuotanto ovat juurtuneet Suomeen, ja suurin osa heidän materiaaleistaan ja komponenteistaan hankitaan paikallisesti. Heidän latausratkaisunsa edistävät ilmastonmuutoksen hillintää. Kempower on sitoutunut Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) kestävän kehityksen tavoitteisiin vuodelle 2030. Kempower pyrkii 100 prosentin hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä ja 100 prosentin kierrätettävyyteen omassa toiminnassaan vuoteen 2025 mennessä.

Uudet tilat Euroopassa Lahteen

Kempowerin uudet tilat sijaitsevat Lahteen, ja ne käsittävät noin 10 000 neliömetriä tilaa. Tilojen käyttöön sisältyy tuotanto-, tutkimus- ja toimistokäyttöä. Uusi tuotantolaitos avataan vaiheittain vuoden 2024 aikana, mikä kaksinkertaistaa Kempowerin tuotantotilat Euroopassa. Laajennus Lahdessa on ensimmäinen osa yhtiön kapasiteettilaajennuksia Euroopassa vuosien 2024–2025 aikana. Yhtiö arvioi rekrytoivansa noin 200 uutta työntekijää Lahteen kyseisen ajanjakson aikana.

Kempower laajentaa myös yhteistyötään LUT-yliopiston kanssa Lahdessa avaamalla uuden tutkimuskeskuksen vuoden 2023 aikana. Tutkimuskeskus sijaitsee samalla kiinteistöllä Kempowerin uusien tilojen kanssa, mikä mahdollistaa paikallisen yhteistyön ja tukee yhtiön kansainvälistä kasvua.

Uudet tilat myös Pohjois-Carolinaan

Kempowerin tilojen laajentaminen Lahteen on osa yhtiön kasvustrategiaa ja tavoitetta olla alan viiden suurimman toimijan joukossa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoteen 2030 mennessä. Yhtiö avaa myös uuden tuotantolaitoksen Durhamiin, Pohjois-Carolinaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Sijoituskohteena

Kempower on sijoituskohteena houkutteleva yritys, joka pyrkii nopeaan kasvuun. Yrityksen liikevaihto kasvoi merkittävästi vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä, saavuttaen 55,8 miljoonaa euroa, mikä on 385% kasvua. Bruttokate oli 50,8% ja käyttörahavirta 2,5 miljoonaa euroa. Yrityksen johto esitteli yrityksen strategian, tavoitteet ja liiketoimintakatsauksen vuoden 2023 ensimmäiseltä neljännekseltä Capital Markets Day -tapahtumassa huhtikuussa 2023.

Osakeanalyysi

Kempowerin osakkeen arviointi on haastavaa, koska yrityksen kasvu on ollut nopeaa ja sen toimiala, sähköajoneuvojen latausinfrastruktuuri, on suhteellisen uusi. Markkinoiden konsensus on, että Kempowerin osake on “outperform”, eli sen odotetaan suoriutuvan keskimääräistä paremmin. Neljän analyytikon keskimääräinen tavoitehinta on 379,81 SEK, mikä on noin 5,81% alle viimeisen sulkemishinnan. Korkein tavoitehinta on 443,68 SEK, mikä tarkoittaa noin 10,03% potentiaalia, ja alin tavoitehinta on 340,14 SEK, mikä tarkoittaa noin 15,65% laskuvaraa.

Ps. Tämä ei sitten ole mikään sijoitusvinkki – vain omaa pohdintaamme

Trackbacks & Pings

Vastaa