Uusi vaihtoehto sijoittamiselle: Bondster P2P-lainausalusta Tsekeistä

Bondster on tšekkiläinen P2P-lainausalusta, joka yhdistää lainanantajat ja lainanottajat eri puolilta maailmaa, myös Suomessa. Se on perustettu vuonna 2014, ja sen tavoitteena on tarjota helposti ymmärrettäviä ja läpinäkyviä rahoitusmahdollisuuksia. Alusta tarjoaa erilaisia sijoitusmahdollisuuksia, kuten kulutusluottoja, kiinnityslainoja ja yrityslainoja, ja se väittää tarjoavansa keskimäärin 9–12% vuotuisen tuottoprosentin.

Yksi Bondsterin merkittävistä piirteistä on sen monipuolisuus. Sijoittajat voivat valita lainoja eri maista, erilaisilla koroilla ja eri laina-ajoilla. Tämä antaa sijoittajille mahdollisuuden hajauttaa portfoliotaan ja hallita riskejä paremmin.

Toimintaperiaate

Bondsterin toimintaperiaate on melko yksinkertainen. Lainanantajat rekisteröityvät alustalle ja voivat sijoittaa valitsemiinsa lainoihin. Lainanottajat hakevat lainaa alustalta, ja heidän hakemuksensa käyvät läpi tiukan arvioinnin ennen hyväksymistä. Kun laina on hyväksytty, se lisätään alustalle, jossa sijoittajat voivat sitten sijoittaa siihen.

Lainanantajat saavat korkotuotot sekä lainan pääoman takaisin, kun laina erääntyy tai se maksetaan takaisin. Lainanottajat saavat puolestaan tarvitsemansa rahoituksen ja maksavat sen takaisin sovitussa aikataulussa.

Riskit ja turvallisuus

Kuten kaikissa sijoitusmuodoissa, myös P2P-lainauksessa on omat riskinsä. Bondster pyrkii minimoimaan näitä riskejä useilla tavoilla. Esimerkiksi lainanottajien luottokelpoisuus arvioidaan huolellisesti, ja alustalla on myös useita automaattisia toimintoja, kuten sijoitussuunnitelmat, jotka pyrkivät hajauttamaan sijoittajan portfoliota.

Tästä huolimatta, on syytä huomata, että sijoittajat ottavat aina jonkinasteisen riskin ja siksi on tärkeää ymmärtää alustan toiminta ja mahdolliset riskitekijät ennen sijoittamista.

Sijoittajille tarjotut työkalut

Bondster tarjoaa useita työkaluja sijoittajien tueksi. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Automaattiset sijoitussuunnitelmat
 • Reaaliaikaiset tilastot ja raportit
 • Monipuoliset hakufiltterit lainojen valintaan
 • Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä

Maksut ja palkkiot

Bondsterin käyttö on yleensä maksutonta sijoittajille, mutta jotkin erityispalvelut saattavat olla maksullisia. Lainanottajat maksavat yleensä pientä palkkiota lainan saamisesta. On tärkeää huomioida nämä kulut, kun arvioidaan sijoituksen todellista tuottoa.

Alusta tekee rahaa pääasiassa lainanottajilta perittävillä palkkioilla ja muilla maksuilla. Tämä on yksi keino, jolla se pystyy pitämään palvelunsa maksuttomina sijoittajille.

Kuinka aloittaa Bondsterin käyttö

Jos olet kiinnostunut Bondsterin käytöstä, aloitusprosessi on melko suoraviivainen:

 1. Rekisteröidy Bondsterin verkkosivuilla.
 2. Tee ensimmäinen talletus.
 3. Tutustu erilaisiin lainoihin ja valitse sijoituskohteet.
 4. Seuraa sijoituksesi kehitystä ja tee tarvittaessa muutoksia portfoliossasi.

Loppupäätelmät

Bondster on monipuolinen ja suhteellisen suosittu P2P-lainausalusta, joka tarjoaa sijoittajille erilaisia mahdollisuuksia hajauttaa sijoitusportfoliotaan ja saavuttaa kilpailukykyisiä tuottoja. Kuten kaikissa sijoitusmuodoissa, myös Bondsterin käytössä on omat riskinsä, jotka on hyvä ymmärtää ennen sijoittamista.

Se tarjoaa kuitenkin myös useita työkaluja ja resursseja, jotka auttavat sijoittajia hallitsemaan näitä riskejä ja tekemään informoituja sijoituspäätöksiä.

Bondsterin ja muiden P2P-lainauspalveluiden vertailu

P2P-lainausalustat ovat viime vuosina saaneet suosiota sijoittajien keskuudessa, tarjoten vaihtoehtoisen sijoitusmahdollisuuden perinteisille rahoitusinstrumenteille. Bondster on yksi näistä alustoista, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto. Tässä artikkelissa vertaamme Bondsteria muihin suosittuihin P2P-lainausalustoihin, kuten Mintos, PeerBerry ja LendingClub, jotta voit tehdä informoituja päätöksiä sijoitusstrategiastasi.

Jokaisella alustalla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja se mikä sopii yhdelle sijoittajalle, ei välttämättä sovi toiselle. Näin ollen on tärkeää tuntea eri alustojen ominaisuudet ja mitä ne tarjoavat.

Bondster

Bondster on tšekkiläinen alusta, joka keskittyy tarjoamaan monipuolisen valikoiman sijoitusmahdollisuuksia. Keskimääräinen vuotuinen tuotto vaihtelee yleensä 9–12% välillä. Alusta on tunnettu käyttäjäystävällisyydestään ja erilaisista automaattisista sijoitussuunnitelmista.

Bondsterin heikkouksia voivat olla pienempi markkinaosuus verrattuna joissakin tapauksissa ja vähemmän tunnettu brändi, joka saattaa epäilyttää joitain sijoittajia.

Mintos

Mintos on yksi Euroopan suurimmista P2P-lainausalustoista, jolla on laaja valikoima sijoituskohteita. Mintos tarjoaa keskimäärin hieman korkeamman vuotuisen tuoton kuin Bondster, tyypillisesti 11–13%. Alustalla on myös erittäin kattava valikoima lainoja eri maista.

Toisaalta, Mintosin suuremman koon vuoksi alustalla voi olla enemmän kilpailua tietyistä lainoista, mikä voi vaikuttaa sijoitusmahdollisuuksiin.

PeerBerry

PeerBerry on pienempi eurooppalainen P2P-lainausalusta, joka tarjoaa yksinkertaisen ja helppokäyttöisen käyttöliittymän. Keskimääräinen vuotuinen tuotto on yleensä noin 10%. PeerBerry sopii erityisen hyvin aloitteleville sijoittajille, jotka eivät välttämättä kaipaa monimutkaisia sijoitustyökaluja.

PeerBerry ei kuitenkaan tarjoa yhtä monipuolista valikoimaa lainoja kuin Mintos tai Bondster, ja sen markkinaosuus on vielä suhteellisen pieni.

LendingClub

LendingClub on yhdysvaltalainen P2P-lainausalusta, joka on keskittynyt erityisesti kuluttajalainoihin. Vuotuiset tuotot ovat yleensä alhaisempia, tyypillisesti 4–8%. LendingClub on erityisen suosittu Yhdysvalloissa ja tarjoaa monia lainoja vain yhdysvaltalaisille sijoittajille.

Alustan heikkoutena voidaan pitää matalampia tuottoja ja se, että se ei ole yhtä globaali kuin eurooppalaiset kilpailijansa.

Vertailun yhteenveto

 1. Tuotto-odotukset: Mintos tarjoaa keskimäärin korkeimmat vuotuiset tuotot, seurattuna Bondsterista ja PeerBerrystä.
 2. Monipuolisuus: Mintos ja Bondster tarjoavat laajimman valikoiman lainoja eri maista ja erilaisilla ehdoilla.
 3. Käyttäjäystävällisyys: PeerBerry ja Bondster ovat erittäin käyttäjäystävällisiä, erityisesti aloitteleville sijoittajille.
 4. Markkinaosuus: Mintos on markkinajohtaja Euroopassa, mikä saattaa lisätä sijoittajien luottamusta.

Johtopäätökset

Valinta P2P-lainausalustan välillä riippuu monista tekijöistä, kuten tuotto-odotuksista, riskinottohalukkuudesta ja sijoitustavoitteista. Bondster tarjoaa monipuolisen ja käyttäjäystävällisen alustan, mutta se ei välttämättä ole paras vaihtoehto kaikille sijoittajille.

Tärkeintä on ymmärtää, mitä eri alustat tarjoavat ja kuinka ne sopivat yhteen omien sijoitustavoitteidesi kanssa.

Vastaa