Uusi palvelu: viikoittaiset yritysnostot perustuen pörssikuntoon

Aloitamme tästä viikosta uuden uutisosion, jossa nostamme esile yhden yrityksen pörssisijoituksen perusteella, ja tuomme esille uutisia tästä yrityksestä teidän käyttöönne kootusti – emme kuitenkaan anna mitään suoria sijoitusohjeita, esittelemme vain tällä hetkellä nousussa olevan yrityksen.

Viikon nousija Nurminen Logistics +30,00%

Nurminen Logistics Oyj on suomalainen logistiikka-alan konserni. Aiemmin yhtiö tunnettiin nimellä John Nurminen Oy perustajansa John Nurmisen mukaan. Nurminen Logisticsin päämarkkinat ja kasvualueet ovat  rautatiekuljetuksissa sekä terminaali- ja multimodaaliratkaisuissa Aasian ja Euroopan välillä, Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Nurminen ja Kiinan konttijunat: https://yle.fi/a/3-12403483

Kiinan konttijunien reitti tulee muuttumaan toukokuusta lähtien niin, että junat kiertävät Venäjän laajemmin. Jatkossa konttijunat kulkevat Kiinasta Saksaan, Alankomaihin ja Puolaan Kazakstanin, Azerbaidžanin ja Romanian kautta. Kyseessä ovat multimodaalikuljetukset, joissa kontit kuljetetaan pääosin junilla, mutta ne siirretään laivoihin Kaspianmeren ja Mustanmeren ylittämistä varten.

Kun asiakkaat ja lastien vakuuttajat ovat saaneet vahvistuksen siitä, ettei kuljetuksissa ole Venäjän maariskiä, on Kiinan konttijunien kysyntä palautunut nopeasti.

– Ensimmäisiin juniin varattiin heti konttipaikkoja, kun ne tulivat myyntiin. Kiinnostusta näyttää oleva viikottaisiin juniin, sanoo myyntijohtaja Marjut Linnajärvi Nurminen Logisticsilta.

Nurminen ja digitalisaatio logistiikkaan

Logistiikka-ala tulee käymään läpi merkittävän digitaalisen murroksen lähivuosien aikana.
Logistiikan digitalisaatiolla pyritään parantamaan tehokkuutta, pienentämään kustannuksia ja lisäämään logistiikan hallittavuutta. Asiakkaille tämä tarkoittaa muun muassa itsepalvelumahdollisuuksia, reaaliaikaista toimitusten seurantaa sekä halvempia hintoja.

Logistiikan digitalisaatio tarkoittaa digitaalisten teknologioiden ja datan hyödyntämistä logistiikan eri osa-alueiden, kuten varastonhallinnan, kuljetusten suunnittelun, varastoautomaation sekä kuljetusten seurannan parantamiseksi. Digitaalisilla järjestelmillä useita toimintoja voidaan automatisoida ja toimitusketjuja tehostaa esimerkiksi erilaisten portaaliratkaisujen tai integraatioiden avulla – useasti myös ohjelmistorobotiikkaa (RPA) hyödyntäen. Logistiikkayritysten omat järjestelmät on jo pitkälti integroitu keskenään, ja seuraava askel onkin järjestelmien yhdistäminen asiakkaiden kanssa. 

Liiketoimintajohtaja Joonas Louhon mukaan Nurminen Logistics on ottamassa käyttöön uuden rajapinnan, joka mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan tiedonsiirron. Logistiikka-alan asiakkaille rajapintojen yhdistäminen tarkoittaa entistä nopeampia ja selkeämpiä prosesseja.

“Järjestelmien yhdistämisen myötä asiakas voi syöttää kaikki tarvittavat ennakkotiedot meille saapuvista ja lähtevistä kuormista järjestelmän kautta. Näin tiedot liikkuvat automaattisesti halutussa muodossa koko putken läpi, ja esimerkiksi mahdollisilta näppäilyvirheiltä vältytään.” Louho kertoo.

Erityisesti Louho korostaa asiakkaille näkyviä hyötyjä, kuten kustannustehokkuutta sekä mahdollisuutta itsepalveluun ja reaaliaikaiseen seurantaan. Logistiikka-alan kustannusten nousun myötä Nurminen Logistics haluaa aktiivisesti löytää säästömahdollisuuksia asiakkaalle ja digitaalisten järjestelmien yhdistäminen on yksi tällaisista. Jotta järjestelmien yhdistäminen on mahdollista, ei asiakkaalta vaadita suuryrityksen statusta – säännöllinen toimitustahti riittää. 

“Lähdemme erittäin mielellämme yhdistämään järjestelmiä asiakkaidemme kanssa. Sillä ei niinkään ole merkitystä, kuinka paljon tavaraa liikkuu, kunhan sitä liikkuu säännöllisesti. Järjestelmien yhdistäminen on melko nopea projekti – tietojen määrästä riippuen aikaa kuluu yhdestä päivästä yhteen kuukauteen.”

Trackbacks & Pings

Vastaa