Lähtisitkö kirjailijoiden kanssa viinabusinekseen – nyt siihen olisi Invesdorin kautta tilaisuus

Suomalaisten menestyskirjailijoiden perustaman Authors’ Distilleryn kansainvälistymisstrategia sai tällä viikolla vauhtia, kun ruotsalainen menestyskirjailija Jens Lapidus merkitsi tislaamon osakkeita. 

Suomen hauskin tislaamo syntyi syksyllä 2020, kun menestyskirjailijat alkoivat keitellä tisleitä Mäntsälässä vanhassa sikalassa tislaamomestari Ari Kauran johdolla. Kirjailijoiden tislaamossa kehitetään ja valmistetaan käsityönä artesaaniginiä ja -rommia sekä muita innovatiivisia tisleitä tavalla ja teknologialla, joka mahdollistaa ketterän kansainvälistymisen.

Lue enemmän, juo vähemmän (mutta parempaa)!

Lainsäädännöllinen varoitus: Tämän rahoitusvälineen hankkimiseen liittyy huomattavia riskejä, ja se voi johtaa sijoitettujen varojen täydelliseen menettämiseen. Tuotto-odotuksia ei ole taattu, ja ne voivat olla myös alhaisempia.

Authors’ Distillery sai tällä viikolla sijoittajakseen ruotsalaisen dekkarikirjallisuuden tähden Jens Lapiduksen. Stockholm Noir -trilogiallaan maailmanmaineeseen nousseen kirjailijan teoksia on myyty yli 3,5 miljoonaa kappaletta 30 kielelle käännettynä. Hänen kirjoistaan on tehty myös kansainvälisiä elokuvia ja tv-sarjoja. 

Lapidus näkee tislaamon lisensointiin perustuvassa laajentumismallissa valtavasti potentiaalia ja odottaa lempigininsä läpimurtoa pohjoismaisille markkinoille.

Kansainvälistyminen on ollut Authors’ Distilleryn strategian keskiössä alusta saakka. Yhtiön tavoitteena on valloittaa laatutisleillä maa kerrallaan yhteistyössä paikallisten menestyskirjailijoiden kanssa ja nousta kansainvälisesti tunnistetuksi nimeksi laatutarinoiden siivittämänä. Nyt ovi Ruotsiin on auki.

Keskeiset syyt sijoittaa

  • Franchising- ja lisensointimalli mahdollistaa ketterän kansainvälistymisen. Raskaan vientiprosessin sijaan juomat valmistetaan paikallisissa tislaamoissa, ja brändille haetaan markkinoinnin keulakuviksi paikallisia kirjailijanimiä. Malli mahdollistaa myös arvokkaan vähemmistöomistuksen isommilla kotimarkkinoilla toimivista tislaamoista.  
  • Moderni ja skaalattava tuotantoteknologia​ mahdollistaa tasaisen laadun ja valmistuksen laajentamisen ulkomaille lisenssillä toimiviin tislaamoihin.
  • Osakaskirjailijoilla on valmiiksi vahva tunnettuus ja kontaktipinta ympäri maailman. Christian Rönnbackan, Tuomas Kyrön ja Soili Pohjalaisen kirjoja on käännetty jo yli 15 kielelle.

Tuotteet on palkittu kansainvälisesti. International Wine & Spirit Competition (IWSC) myönsi Authors’ Distillery Readers’ Ginille kultamitalin World’s Best Gin & Tonics -kategoriassa ja hopeamitalin Spirit-luokassa vuonna 2021. Lisäksi Readers’ Rumille myönnettiin pronssimitali rommikategoriassa vuonna 2022.

Itse sijoittamiseen liittyvät tiedot ja mahdollisuus: INVESDOR

Authors’ Distillery toimii alkoholibisneksessä poikkeuksellisella tavalla, ja tähtäämme joukkorahoituksella yhtiömme kansainvälistämiseen lisenssi- ja franchise-mallilla maa kerrallaan. Kirjailijoiden tislaamolla on poikkeuksellinen brändi, joka yhdistää lukemisen ja laadukkaan alkoholin nautinnon. Yhtiömme tukijalkoina seisovat nimekkäät kotimaiset kirjailijat, joiden joukkoon tavoittelemme nyt kansainvälisiä keulakuvia.”

Anne Pekkanen, toimitusjohtaja 8.8.2022 alkaen

Keskeiset syyt sijoittaa

Franchising- ja lisensointimalli mahdollistaa ketterän kansainvälistymisen. Raskaan vientiprosessin sijaan juomat valmistetaan paikallisissa tislaamoissa, ja brändille haetaan markkinoinnin keulakuviksi paikallisia kirjailijanimiä. Malli mahdollistaa myös arvokkaan vähemmistöomistuksen isommilla kotimarkkinoilla toimivista tislaamoista.  

Moderni ja skaalattava tuotantoteknologia​ mahdollistaa tasaisen laadun ja valmistuksen laajentamisen ulkomaille lisenssillä toimiviin tislaamoihin. 

Osakaskirjailijoilla on valmiiksi vahva tunnettuus ja kontaktipinta ympäri maailman. Christian Rönnbackan, Tuomas Kyrön ja Soili Pohjalaisen kirjoja on käännetty jo yli 15 kielelle. 

Uniikissa brändikonseptissa yhdistyvät laatukirjallisuus ja laatutisleet. 

Tuotteet ovat palkittu kansainvälisesti. International Wine & Spirit Competition (IWSC) myönsi Authors’ Distillery Readers’ Ginille kultamitalin World’s Best Gin & Tonics -kategoriassa ja hopeamitalin Spirit-luokassa vuonna 2021. Lisäksi Readers’ Rumille myönnettiin pronssimitali rommikategoriassa vuonna 2022.

Vastaa