Metso Outotec myy jätteenkierrätysliiketoimintansa

Metso Outotec on allekirjoittanut sopimuksen jätteenkierrätysliiketoimintansa myymisestä perheomisteiselle sijoitusyhtiö Ahlström Capital Oy:lle. Metso Outotec ilmoitti lokakuussa 2020 aikovansa myydä kierrätysliiketoimintansa, joka koostuu jätteen- ja metallinkierrätysliiketoimintalinjoista, ja keskittyvänsä strategiansa mukaisesti kivenmurskaus- ja kaivosliiketoimintoihin. Kaupan täytäntöönpanon arvioidaan tapahtuvan vuoden 2021 viimeisen neljänneksen aikana.

Osapuolet eivät julkista tämän liiketoimintakaupan hintaa. Kaupalla on vähäinen positiivinen vaikutus Metso Outotecin taloudelliseen tulokseen. Jätteenkierrätysliiketoiminta on raportoitu osana lopetettuja toimintoja Metso Outotecin talousraportoinnissa. Metso Outotecin metallinkierrätysliiketoiminnan myyntiprosessi jatkuu.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme uuden omistajan, jonka ajatukset strategiasta ja liiketoiminnan tavoitteista ovat niin hyvin linjassa kanssamme”, sanoo Uffe Hansen, kierrätysliiketoiminnan johtaja Metso Outotecilla. ”Itsenäisenä yksinomaan kierrätysratkaisuihin keskittyvänä yrityksenä voimme olla joustavampia ja asiakaskeskeisempiä, mikä auttaa meitä hyödyntämään tulevaisuuden kasvumahdollisuuksia.”

”Jätteenkierrätysliiketoiminta M&J:llä on vahvat näytöt kannattavuudesta ja kasvusta houkuttelevalla teollisuudenalalla”, sanoo Lasse Heinonen, Ahlström Capitalin toimitusjohtaja. “Liiketoiminnan edellytyksiä toimia kestävän kehityksen ajurina tukevat arvostettu tuotemerkki, laadukkaat toiminnotsekä osaava henkilöstö. Uskon että Ahlström Capital omistajana voi tukea kasvuhankkeita ja auttaa itsenäistä liiketoimintaa kehittymään täyteen potentiaaliinsa.”

Jätteenkierrätysliiketoiminta toimii jatkossa M&J-brändin alla, ja sen pääkonttori sijaitsee Horsensissa, Tanskassa. Kaikki myytävän liiketoiminnan nykyiset työntekijät, noin 120 henkilöä, siirtyvät kaupan mukana uuteen yhtiöön. Myytävän liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2020 oli noin 50 miljoonaa euroa.

Ahlström Capital keskittyy sijoituksissaan teollisuus- ja kiinteistöomaisuuteen sekä metsiin, ja yhdistää teollisuusyrityksen, sijoitusyhtiön ja perheyrityksen parhaat ominaisuudet. Ahlström Capital sijoittaa varoja, jotka Ahlströmin suku on hankkinut 170 vuoden aikana. Yhtenä Suomen suurimpana sijoitusyhtiönä Ahlström Capitalilla on merkittävät talou­delliset resurssit. Ahlström Capitalin tavoitteena on olla mukana luomassa parempaa maailmaa tuleville sukupolville kestävän arvonluonnin avulla. Lisätietoja Ahlström Capitalista on saatavilla osoitteesta https://www.ahlstromcapital.com/fi.

Metso Outotec on kestävää kehitystä edistävien teknologioiden sekä kokonaisvaltaisten ratkaisujen ja palvelujen edelläkävijä kiviainesten käsittelyssä, mineraalien jalostuksessa ja metallinjalostuksessa kaikkialla maailmassa. Parannamme asiakkaidemme energian- ja vedenkäytön tehokkuutta, lisäämme toiminnan tuottavuutta ja vähennämme ympäristöriskejä tuote- ja prosessiosaamisemme avulla. Yhdessä luomme positiivista muutosta.

Metso Outotec on sitoutunut rajoittamaan ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen Science Based Targets -organisaation varmentamien ilmastotavoitteiden avulla. Vuonna 2021 sijoituimme maailman vastuullisimpien yhtiöiden Global 100 -listalla kahdeksanneksi.

Metso Outotecin pääkonttori on Helsingissä. Yhtiöllä on yli 15 000 työntekijää yli 50 maassa, ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3,9 miljardia euroa. Yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. mogroup.com, twitter.com/metsooutotec

Vastaa